27 Mart 2014 Perşembe

Paskalya Tatilinde Çocukla İstanbul ve Londra'da Hangi Aktiviteler Var?

Aralık ayında çocuklarla İstanbul’a tatile gidiyorsanız yapılacak aktiviteleri içeren yazımızı  ve yine Kasım’daki Kurban Bayramında Londra’da çocuklarla ne tür aktiviteler var yazmıştık. Şimdi de Nisan ayında yabancı ülkelerde yaşayanlar için Paskalya tatili yaklaşmakta. İstanbul’da bu güzel bahar döneminde çocuklarla yapabileceğiniz hangi yeni aktiviteler var araştırdık, sizler için gezdik.

1.    KidzMondo

Mecidiyeköy’de Trump Towers alışveriş merkezinde bulunan çocuk şehri KidzMondo çok eğlenceli! Çocuk şehri ne demek diye sorarsanız, küçük ölçekte, küçükler için kurulmuş, hastaneden radyo istasyonuna, itfaiyeden otele, marketten uçağa kadar cocukların işletebileceği küçük bir şehir diyebiliriz. Misafir çocuklar dükkanları işletip yeni doğan bebeklere bakıyorlar, hatta emniyet görevlisi olarak çalışabiliyorlar; çalışmaları karşılığında kazandıkları KidzMondo paralarını da çocuklar şehirdeki dükkanda harcayabiliyor veya tercih ederlerse yine şehirdeki özel Garanti Bankası şubesine ileride kullanmak üzere yatırabiliyorlar!






Kırktan fazla mesleğin temsil edildiği bu şehire çocuklarınızı götürmenizi tavsiye ederiz. Biz ilk açıldığında gittiğimizde, her istasyonda değişen  çalışma sürelerini uzun kuyruklara neden olmaları sebebiyle biraz yorucu bulmuştuk. Herhalde okul sömestre tatiline denk düşmesi de kalabalık olma nedenlerinden biriydi. Bu nedenlerle sabah vakitlice gitmenizi öneririz.


Atatürk Havaalanı istikametinden geliyorsanız, Yeşilköye girmeden sağa sapıp Florya istikametine doğru yol alırsanız, Askeri Havacılık Müzesi hemen sağınızda kalıyor. Bu müze ne yazık ki çok fazla medyada tanıtılmıyor. Fakat içeri girdiğinizde koca bir havacılık tarihi müzesi ve bugüne kadar kullanılan ve hala kullanılmakta olan çeşitli savaş uçaklarını açık alanda inceleme fırsatı sizleri bekliyor. Müze, özellikle erkek çocukları için tamamıyla bir cennet. İçinde mini uçak satışları yapılan bir hediyelik eşya dükkanı da var.  Çanakkale Savaşından günümüze uzanan Türk havacılığının geçmişi işe sizlere kendini anlatmak için sabırsızlanıyor. Bu müzeyi duygulanmadan gezmeniz neredeyse imkansız. Açık güzel bir havada mutlaka görün deriz. Tarih bilgilerini yenilemek isteyen büyükler için de ayrıca tavsiye ederiz.








Londra’da kalanlar için veya Nisan ayında çocuklarıyla Londra’ya tatile gelenler için ise şu aktiviteleri önerebiliriz:

1.    Regent Park’taki Londra Hayvanat Bahçesi  (‘London Zoo’)


2.    Battersea Park’taki “petting zoo” denen hayvanlara çocukların dokunup sevebilecekleri hayvanat bahçesi ve hayvanat bahçesindeki çocuk oyun parkı (‘Battersea Park Children’s Zoo’)  

http://www.batterseaparkzoo.co.uk sitesinden alınmıştır.

3.    Waterloo’daki Akvaryum (‘Aquarium’) ve hemen yanında ki IMAX sinema

 
http://www.visitsealife.com/london/ sayfasından alınmıştır.

4.    Waterloo’da 2000 yılı kutlamaları için yapılmış olan ve Londrayı 135 metre yükseklikten görebileceğiniz ‘London Eye’. Bulutsuz bir havada çok eğlenceli olabilir. 5-21 Nisan  tarihleri arasında 4-9 yaş çocukları için Paskalya yumurtalarını arayacakları yarım saat süren bir tur organize etmişler. Biletlerinizi önceden almanızda fayda var.

http://en.wikipedia.org/wiki/London_Eye sayfasından alınmıştır.

5.    South Kensington’daki Doğa Tarihi Müzesi (‘Natural History Museum’). 3 Nisan’da  müzenin içinde açılacak kelebek ve tırtıl doğal yaşamını da mutlaka görmek lazım.

http://www.nhm.ac.uk sayfasından alınmıştır.
6.    South Kensington’daki Bilim Müzesi (‘Science Museum’).

http://www.sciencemuseum.org.uk/ sayfasından alınmıştır.

7.    Covent Garden’da Londra Ulaşım Müzesi (‘London Transport Museum’) – İçindeki trenler, arabalar dolayısıyla küçük yaş çocukların çok ilgisini çekiyor.

http://www.ltmcollection.org/museum/gallery/ sayfasından alınmıştır. Buharlı metro.
     8.    Çocuklar için tiyatro isterseniz, biletleri www.ticketmaster.co.uk sitesinden temin  edebilirsiniz. Popüler oyunları şöyle sıralayabiliriz : Charlie and Chocolate Factory, Lion King, Matilda, Billy Elliot.

9.    Moscow State Circus, 10-21 Nisan tarihleri arasında Alexandra Palace’ta izlenebilir.
http://www.moscowstatecircus.com/gallery.asp sayfasından alınmıştır.

10. Disney on Ice, 17-20 Nisan tarihleri arasında Wembley Stadyumunda görülebilir.


http://www.disney.co.uk/disney-on-ice/ sayfasından alınmıştır.

Sevgilerimizle,
BKK


1 yorum:

  1. Koc Muzesi de cocukla gitmek icin ideal. Biz oglumuz 21 aylikken gittik, tam uykudan uyanmisti ve agliyordu ama sonra butun arabalari, trenleri filan gordu, yuzunde guller acti :) Icindeki Divan'da da kucuk cocukla yemek yemek rahatti. Gerci pek alisik degiller sanirim, garsonlar sirayla gelip bizimkine yemek yedirmeye calisti :)

    YanıtlaSil