İki hafta evvel çocuğumun yuvasında Macmillan Cancer Derneğine destek vermek için evde yaptığımız kekleri sattığımız bir kermes
düzenlendi. Aman ne kekler geldi okula, gözlerim yuvalarından fışkırdı. Bazı
keklerin evde yapıldığına da inanasım gelmedi ya hadi neyse. (Belki
Sarah Jessica Parker’ın “I Don’t Know How She Does It”
filmini seyretmişsinizdir. Kariyer sahibi annenin okula pasta yapması lazım. Dükkandan
alıp kendi yapmış gibi getiriyor. Biraz o misal!)
Fakat gözüm havuçlu bir muffine takıldı. Tam elimi uzatırken yanımdaki
bayan ben yaptım onu umarım beğenirsiniz dedi.
Artık almamazlık edemezdim, satın alıp eve geldim ve umarım güzeldir
diye ağzıma attım ki... Harika bir tat! Uzun zamandır bu kadar güzel bir
havuçlu kek yememiştim. Hemen tarifi aldım ve bu hafta keki evde denedik. Ta
daaaa! Kek bir çırpıda bitti. Kurtarabildiğim kısmının fotoğrafını çektim ve
tarifi sizlerler paylaşıyorum. Afiyet olsun!
Hamur için:
175 gr kahverengi
ince toz şeker
200 gr sade un
(İsterseniz kendinden kabaran un da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı
kabartma tozu (kendinden kabaran un kullandıysanız gerek yok)
1 yemek kaşığı
karnobat
Küçük bir
portakalın kabuğunun rendesi
2 Yumurta
150 ml ayçiçek
yağı
200 gr havuç
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Genişçe bir kabın içinde şeker, un,
karbonat ve portakal rendesini karıştırın. Yumurta ve ayçicek yağını ayrı bir
kapta mikserle çırpın ve kuru malzemelere karıştırın. Üstüne havucu rendeleyip
ekleyin. 20-22 dakika arası pişirin. İşte bu kadar!
Muffin kabı kullanacaksanız çocukların çok hoşuna gidiyor söyleyeyim. Ben
bir kısmını muffin bir kısmını da küçük kek kalıbına döktüm. Bu kekin özelliği aslında
içinin yumuşacık olması. Eğer 22 dakika
sonrasında tam pişmemişse, keki izleyerek 7-8 dakika daha pişirebilirsiniz.
Üst
şekerlemesi için:
100 gr tereyağ
300 gr yumuşak
peynir (keçi peyniri de kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı
vanilya
100 gr pudra
şekeri
Tereyağı
yumuşayana kadar mikserle çırpın. İçine peynir, pudra şekeri ve vanilyayı
ekleyin. İyice çırpmaya devam edin.
Kekinizi fırından
aldıktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuduğuna emin olunca kekinizin üzerine
bir palet yardımıyla şekerlemeyi sürün ve istediğiniz şekilde süsleyin.
Bu kek ertesi
güne daha leziz oluyor, benden söylemesi.
Sevgiler,
Yeşil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder