8 Ekim 2013 Salı

3 Yaş Çocuk Doğumgünü Organizasyon Kabusu


Geçen hafta 3 yaşını bitiren oğluma bir doğumgünü partisi yaptık. Bir yaşını geçmiş bir çocuğa dogumgünü partisi yapmak başlı başına ciddi emek harcamak gerektiren bir olay.  Çocuğun yaşına göre mekan belirlemek,  belirlenen mekanı bütçeye uydurmak, çocuklar ve ebeveynler için menü belirlemek, bir de her şey bitmis gibi doğumgününe gelen çocuklara teşekkür mahiyetinde hediye torbası (‘goodie bag’) hazırlamak gerekiyor.  Bu hediye torbası kavramı yurtdışında iyice yerleşmiş olmakla beraber anladığım kadarıyla Türkiye’de yeni yeni görülmeye başlanmış bir olgu.  Büyüğünden küçüğüne tüm çocuklar bu torbayı almak için partinin sonuna kadar bekliyor ve içinde şeker, çikolata veya lolipop bulamazlarsa bayağı bozuluyorlar(mış).J  Bir arkadaşım söyledi kendi kızı sırf bu torbalar için doğumgünü partilerine gitmek istiyormuş.  Üzerimdeki baskıyı düşünebiliyor musunuz?

Tabi bu bilgilere haiz olduğum için oğlumun partisinde beni en zorlayan konu hediye torbasına koyulacak ıvır zıvırların mahiyetinin belirlenmesi oldu.  Üç kritik bir yaş, ne küçükler ne de büyük.  Torba içine şeker, çikolata koysam çocuğuna bu tip şekerlemeleri yedirmeyen ve ilk kez tanışacağım bazı annelerin bir anda en sevmediği insan olabilirim.  Küçük hayvancıklarla doldursam, kız çocuklar, erkekler gibi çiftlik hayvanı konseptine çok sıcak bakmıyorlar.  Araba koysam yine aynı sorun, bebek zaten koyamam.  Top koysam herkesin evinde bir sürü top vardır eminim.  Balon koysam da olur koymasam da olur.  Kızlara ayrı erkeklere ayrı torba hazırlasam, bu sefer dükkan dükkan her çocuğun tipine göre ıvır zıvır arayacağım.  Bir de tabi bu torbayı hazırlarken belirli bir bütçeyi de aşmamam lazım.  İtiraf ediyorum internete girip bütçeye uygun ve 3 yaş çocuklarına hitap eden hediye torbası ürünleri diye bayağı bir arama-tarama yaptım.  Çeşitli arkadaşlara da fikir sordum.  Bir de açıkçası kimsenin işine yaramayacak, direkt çöpe gidecek bir torbaya emek harcamak istemedim ne yalan.

Sonuçta düşünüp taşınıp 16 ayrı torba içine hayvan şekilli silgili kalem, boyama kitabı, oyun hamuru ve (her türlü şimşeği üzerime çekme pahasına) KitKat koyarak bu işi noktaladım.  Bu ıvır zıvırları toparlamam, parti konseptine uygun korsan ve prenses paketleri edinmem 2 günümü aldı.  Parti sonrası ilk işim ise annelere hediye torbasını beğenip beğenmediklerini sormak oldu.J  Anladığım kadarıyla KitKat yerine lolipop koysam daha makbul geçebilirmiş.  Zira her çocukta bir lolipop takıntısı varmış.  Halbuki ben de içinde ne olduğu belli olmayan dandik şeker diye bilerek lolipop almamıştım.   Oyun hamuru beğenilmiş, diğer ürünler için bir yorum gelmedi.
 
 

Özette bu hediye torbası hazırlama mevzu doğumgünün en zor kısmı bence.  Tüm çocuk ve anneleri memnun etmek imkansız gibi bir şey.  Sanırım en iyisi, işi çok da abartmadan bu iş için önceden hazırlanmış torbaları satın alarak, kafayı yormamak.  Önümüzdeki sene kolaya kaçabilirim.

Not: Bu arada oğlumun pastası harika oldu.  Çikolata ve muz konsepti çok beğenildi. Maya Bakery’ e tekrar teşekkür ederim.

 

Sevgiler

Yeşil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder