27 Mayıs 2014 Salı

‘Ne Seyretsem’ Diye Soranlara Öneriler




Çocuklarımız doğmadan önce çok daha sık sinemaya gider, neredeyse tüm vizyon filmlerini kaçırmadan seyrederdim. Uzun zamandır bu büyük lükse sahip değilim. Eşimin güzel seçimleri sayesinde evde haftada 1 ya da 2 film seyrettiğimiz oluyor. Bu arada başladığımız filmi yarıda bırakmayan ben, 'zamanımı vereceksem değmeli' mantığıyla çok seçici davranıyorum ve hatta beğenmediğim filmi yarıda bıraktığım oluyor. Son zamanlarda seyredip beğendiklerimi listeledim. 'Ne seyretsem' diye düşünüyorsanız bir gözatın.


http://www.imdb.com/title/tt2692904/

Locke: Çok sık sinemaya gitme fırsatı bulamıyorum. Sinemada seyretme şansı yakaladığım, "tek aktörlü" bir film. Avrupa sanat filmi tadında bir Hollywood yapımı filmde yönetmen Steven Knight kalabalık ev, inşaat alanı, hastahane setleri yaratmak yerine Tom Hardy’in usta oyunculuğu ile tüm hikayeyi bir araba yolculuğu sırasındaki telefon konuşmalarıyla izleyiciye ulaştırıyor. Çok etkileyici.


http://www.imdb.com/title/tt2053463/?ref_=fn_al_tt_1

Side Effects: DVD’de bulabileceğiniz 2013 yapımı bir başka önerim Side Effects. Jude Law, Rooney Mara ve Catherine Zeta-Jones'lu güçlü oyuncu kadrosuna sahip film aynı zamanda abartısız ve düşündürücü bir psikolojik gerilim filmi.


http://www.imdb.com/title/tt1614989/


Headhunters: Son zamanlarda Norveç yapımı filmlerin dünya seyircisine daha çok ulaştığını görüyoruz. Eşim ve ben de ‘The Girl with the Dragon Tattoo’ filminin ardından İskandinav yapımı filmlere ilgi duymaya başladık. Aynı yapımcılar başarılı bir aksiyon- gerilim filmi daha üretmiş. Çok sürükleyici.


http://www.imdb.com/title/tt1028532/


Hachi - A Dog’s Tale: 8.2/10 İMDB puanlamasıyla listemdeki filmler arasında seyircinin en çok beğendiği film Hachi. Gerçek hikayeye dayanan konunun çok güzel şekilde sinemaya yansıtıldığı başarılı bir drama. Herkesi derinden etkileyebilecek bir film. Yakın zamanda sevdiklerini kaybeden özellikle köpeğini özleyenler; lütfen hazır hissetmeden filmi seyretmeye başlamayın.


http://www.imdb.com/title/tt1535109/

Captain Philips: Bu seneki başarılı vizyon filmleri arasında kaçırılmaması gereken bir drama/ gerilim filmi. Gerçek hikaye üzerine kurgulanan film 6 dalda Oscar’a aday gösterildi. Tom Hanks'in yanı sıra diğer oyuncular da çok başarılı. Hem DVD hem iTunes’da bulabilirsiniz

http://www.amazon.com/Modern-Family-Complete-Fourth-Season/dp/B00AB65SVE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1400768564&sr=8-1&keywords=modern+family+4.+season+complete


Modern Family – 4. Sezon: İlk sezonundan beri her sene Primetime Emmy Ödülleri’nden ‘En İyi Komedi Dizisi’ ödülünü alan Modern Family’i kaçırmayın. 4. Sezonu da çokça güldüren, eğlendiren ve rahatlatan dizinin yeni sezonunu heyecanla bekliyorum. DVD ve iTunes’da bulabilirsiniz.

Sevgiler

Kırmızı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder