1 Kasım 2013 Cuma

Elmalı Tarçınlı Muffin Tarifi


Cadılar Bayramı bu yabancı memleketlerde ticari olmakla beraber herkesin de bir şekilde kutlamalardan eksik kalmadığı bir gün. Büyükler parti verip eğlenme derdine düşerken minikler de mahallede en çok kim şeker ve çikolata topladı derdine düşüyor! 
Tabi ki bizim oğlan da geleneksel Cadılar Bayramı kutlamalarında yerini aldı ve hafta başından beri okulda, evde, sokakta Cadılar Bayramı kutluyoruz. Efendim, kendisi öncelikle Çarşamba bir arkadaşının evinde partiye katıldı. Perşembe gündüz okulda parti vardı, akşamüstü de başka bir evde partiye davetliydi. Bütün çocuklar, saat 5’ten sonra ellerine kovalarını alıp şekerleme şeklinde hasılat toplamaya çıktılar. İtiraf edeyim, çok şekerlerdi!

Biz de davet evine elimiz boş gitmeyelim dedik, aşağıda tarifini okuyacağınız leziz ötesi Elmalı-Tarçınlı muffinlerimizden yaptık. Gündeme uysun diye de Cadılar Bayramı temalı kutulara yerleştirdik, davet evine yollandık.   


Bu tarifi elmalı kek krizi yaşadığım günlerden birinde internetten buldum. Bu üçüncü yapışımız. Aslında normalde kek için gittiğim tek adres Nigella Lawson’un “How To Be A Domestic Goddess” kitabıdır ama bu sefer içinde istediğim elmalı muffin/kek tarifini bulamayınca internete yönelmek durumunda kaldım. Allahtan internetteki tarif beni utandırmadı. Hatta acaba Nigella’ya yazsam da bunu da kitabına alsa mi diye düşünmüyor değilim! 


Malzemeler:
3 rendelenmiş elma

250 gr un

120 gr ince esmer şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu

2 çay kaşığı karbonat

3 çay kaşığı tarçın
2 yumurta

80 ml ayçicek yağı

Üzerini Süslemek İçin:
75 gr dövülmüş ceviz (veya çifte kavrulmuş fındık ile de güzel oluyor)

2 çay kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı ince esmer şeker
Yapılışı:

Yumurta, şeker ve ayçiçek yağını bir kapta mikserle çırpın. Kuru malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın. Daha sonra yumurtalı karışımı kuru malzemelerin üzerine dökerek, mikserle biraz daha çırpın. Son olarak rendelenmiş elmaları ekleyin ve elmalı-tarçınlı muffin karışımınız hazır. Muffin kalıplarına dökmeye başlayabilirsiniz fakat henüz fırına koymayın. Çünkü üstlerine tarçın, şeker ve dövülmüş ceviz karışımını serpmeniz gerekiyor. Bu işlemi de tamamladıktan sonra muffin/kekinizi önceden 200°C de (eğer gazlı fırın ise 180°C de) ısıttığınız fırınınıza verebilirsiniz. Pişme süresi yaklaşık 20 dakika. İçine ince çubuk batırıp 20. dakikadan sonra bir kontrol edin.

Afiyet Olsun!

Yeşil


1 yorum:

  1. Bu aksam muhakkak yapicam! Isterseniz buna cok benzer bir tarifim var, elmali muffin, onu da size yollayabilirim. Elinize saglik!!
    Kirmizi.

    YanıtlaSil