22 Kasım 2013 Cuma

Muzlu ve Çikolata Parçalı Muffin Tarifi



Bizim evde her perşembe mutlaka bir kek veya tatlı yapılır. Öyle bir adet oldu son 4-5 senedir. Eşim de, oğlan da, ben de evde haftasonu yaklaşırken mutfaktan gelen bir kek kokusu olmadığı zaman fena oluyoruz. Tabi bu durum kilolara pek yardımcı olmuyor. Ama yapacak bir şey yok, üçümüz de tatlıya pek bir meraklıyız, hele de ev yapımıysa.

* * *
Günlük yardıma gelen hanımın mutfak el becerileri tartışmasız açık ara benden üstün. Böyle olunca da haftasonu kek lezzetimizi riske etmemek için mutfaktaki kek yapım işini ona bırakmak en doğrusu oldu. Tarifleri ben buluyorum, bizim hanım ustalığını konuşturuyor.
Fakat aşağıdaki tarif bizim hanımın kendi tarifi ve de muffinler onun uzmanlık alanıJ Büyüğünden küçüğüne herkes bu muzlu muffinimize bayılıyor, sizlerin de seveceğine eminim. Şimdiden afiyet olsun


Malzemeler:
450 gr Un
120 gr nemli esmer şeker
125 gr tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 ergin muz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı vanilla
3 yumurta
3 yemek kaşığı damla çikolata

Hazırlanışı:
Yumurta, şeker, yoğurt ve eritilmis tereyağını bir kaba koyup mikserle çırpın. Ayrı bir kaba unu, kabartma tozunu ve karbonatı koyup, tahta kaşıkla karıştırın ve sonra mikserde çırptığınız karışımın içine dökün. Bütün malzemeleri mikserde karıştırdıktan sonra ezilmiş muz, damla çikolata ve vanilyayı bu karışıma ekleyin. Kaptaki karışımı muz ve çikolataları ezmeyecek şekilde çok az mikserle veya kaşıkla karıştırdıktan sonra tek tek muffin kalıplarının içine dökmeye başlayın. Önceden ısıttığınız fırınınızda  200 derecede (turbo ise 180 derecede) 25-30 dakika pişirip sonuna doğru ince bir çubuk yardımıyla muffinlerin içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
Bu tariften aşağı yukarı 20-22’ye yakın orta büyüklükte muffinler elde etmeniz mümkün. Biz genelde 10-12’ye yakın muffin hazırlayıp geri kalanını kek kalıbına döküyoruz. Böylece isteyen kek isteyen muffin yemiş oluyor.

Afiyet olsun!


Yeşil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder