Kış aylarında eşimle
akşam yemeklerini sadece çorba ve salata ile geçirdiğimiz çok oluyor. Hem soğuklarda içimiz ısınıyor hem de
hazımı kolay olduğundan akşamları çok rahat uyuyoruz. Tabi bu öğünlerin kilo
yapmaması da ayrıca hoşumuza gidiyor. Dolayısıyla, kış aylarında evimizde
haftada en az iki tencere çorba pişiriyorum. Et ve tavuk yemediğim için de çorba
çeşitlerimiz biraz sınırlı. Ben de tanıdıklardan, eşten dosttan ve internetten
sürekli yeni çorba tarifleri arayışındayım. Eşimin ailesinden öğrendiğim kırmızı
biber çorbası da favorilerimden; hem pişirmesi kolay (tarifi kendime göre geliştirdim)
hem de çok lezzetli. Hatta kış aylarında eve yemeğe misafir geldiğinde de çorba
ikram ettiğim oluyor ve bu çorbayı ikram ederken ne olduğunu söylemeyip
misafirlerin tahmin etmelerini istiyorum, kimse de doğru bilemiyor! Umarım
sizler de beğenirsiniz.
Malzemeler:
750 gram kırmızı biber
2 adet kırmızı
soğan
2 diş sarımsak
1-2 bardak süt
1 patates
1 sap pırasa
1 kereviz sapı,
yaprağı ile
Zencefil (ben
baş parmağımın tırnağı büyüklüğünde bir parça kullanıyorum)
3 çorba kaşığı
yağ (ben margarin kullanıyorum ama tereyağ veya zeytinyağı da yakışır)
Tuz /
karabiber
Yapılış:
Biberleri ayıklayıp
her birini iki veya üç şerite ayırın. Pırasayı, kereviz sapını, patatesi de iri
iri doğrayıp biberlerle beraber 5 bardak suda kaynatın. Kırmızı soğan ve sarımsağı
doğrayıp 1 çorba kaşığı yağda kavurduktan sonra kaynattığınız sebzelere
ekleyin. Karışıma taze zencefili de ekleyip tekrar kaynatın. Soğuduktan sonra
karışımı el blenderi ile çekin. 1-2 bardak sütü, tuz ve
karabiberi ve kalan yağı ekleyip çorbayı yemeden evvel tekrar ısıtın.
Afiyet olsun!
Mor
Bu çorbayı bu hafta deneyeceğim. Kırmızı biber çorbası hiç aklıma gelmedi, iyi fikir!
YanıtlaSil