23 Ocak 2014 Perşembe

KARAKÖY’DE GURME TURU...

 
Karaköy'de yeni bir sürü lokanta ve bar açıldı ve açılmaya devam ediyor. Görünen o ki, Karaköy yeni Cihangir olma yolunda ve şu aralar çok popüler Bir yanda hırdavatçılar, elektronikçiler, dalış malzemesi satan dükkanlar ve bankalar, diğer yanda İstanbul Modern Sanat Müzesi ve Tophane-i Amire ve tahta iskemlede kahveciler ile yan yana modern, şık her kesime hitap eden lokanta ve barlar.

Şehrin bu köşesine uğramanızı, mahallenin ara sokaklarına dalıp kaybolmanızı, hatta şimdiye kadar deneyip, sizlerle aşağıda paylaştığımız Karaköy'deki lokantalardan bir kaçında yemek yemenizi şiddetle tavsiye ederiz!
 
1. Karaköy Lokantası:  Kemankeş Caddesindeki köşe konumu, eski ama bakımlı olan binası, gri rengindeki dış cephesi ve siyah pencere çerçeveleriyle, içeride ise turkuaz ve lacivert çinileri ve pırıl pırıl beyaz kolalı örtüleriyle Karaköy Lokantası dikkat çekiyor. Görüntüsüne verilen özen ve itinanın yemeklerine de gösterildiği her halinden belli. Hünkar beğendi, karnıyarık ve lahana dolması gibi klasik Türk yemeklerinden mücver ve paçanga gibi ara sıcaklar ile bol sayıda mezelerin yanı sıra et ve balık çeşitleri de mevcut, ve devamlı olarak çok leziz. Öğlenleri civardaki bankalardan yemeğe gelenler oluyor, akşamları da rakı içmelik hoş bir meyhane havasına bürünüyor. Yabancı misafirleri ağırlamak için de iyi bir seçim.


 
 

 

2. Mana: Kemankeş Caddesi üzerinde Fransız Geçidi'nin hemen yanında. Menü sıcak ve soğuk mezelerden oluşuyor, ana yemek yok. Beyaz masalı örtülerde, fonda fasıl müziği eşliğinde Türk, Ermeni, Musevi mezelerinden tatmak mümkün. Biz en çok hamsili pilav, meyhane pilavı, topik, lakerda ve pırasa köftesini beğendik. Eğer şarapçı iseniz yerli bir iki şarap markası haricinde çeşitleri yok çünkü esas ilgi alanları 30 küsür çeşidimiz var dedikleri aslan sütümüz, milli içkimiz 'rakı'. Haftasonları mutlaka rezervasyon gerekiyor.





3. Bej: Kemankeş Caddesi üzerinde Mana'nın yanında. Mana'da karnınızı doyurup, Bej'de eğlencenize devam edebilirsiniz. Biz yemek denemedik ama müzik eşliğinde içki içip sohbet etmek için çok ideal bir yer.




4. Naif: Kemankeş caddesine parallel Mumhane Caddesi üzerinde Karaköy caminin hemen yanıbaşında. Arabayla geleceksiniz direkt önündeki otoparka bırakabilirsiniz. Kalabalık grupları çok güzel ağırlıyorlar. Haftasonları tüm gün kahvaltı menüsü var. Ege mutfağı üzerine çalışıyorlar.  Ege usulü sarma, ızgara ahtapot, mücver, mantı, ayva tatlısı yemek ve tatlılardan bazıları ve  hepsi birbirinden leziz. Şarap menüsü de zengin ve çok başarılı.

 
5. Ferahfeza: Yine Kemankeş Caddesi üzerinde başka bir mekan. Mimarlar Odasının en üst katında konuşlanması sebebiyle bir yanda Galata Kulesi diger yanda Karaköy Limanı manzarasına sahip. Adı üstünde gayet ferah, yüksek tavanlı bir mekan. Biz gece yemek sonrası sohbet ve içki için uğradığımız için yemekleri hakkında şimdilik yorum yapamayacağız ama kahvaltı/brunch için not ettiğimiz bir restoran. Bir de sitelerine 23 Ocak itibariyle caz geceleri başlatıyoruz diye yazmışlar. Mutlaka cazlı bir geceye de gitmek lazım deriz.

 

6. Maya: Karaköy Lokantası’nın hemen yanında bulunan Maya’da, Türkiye’nin farklı yerlerinden getirttikleri en iyi ve en taze (donmuş ürün kullanılmıyor) malzemelerin lezzeti ön planda. Devamlı değişen menüde genelde başlangıç olarak yeşil ve tahıllı salatalar, peynir ve börek çeşitleri ve füme et tarzı lezzetler, ana yemek olarak da tavuk, et ve balık çeşitleri bulunuyor. Geçen ay gittiğimizde yediğim ekmek ve balığın lezzeti hala damağımda. Maya’nın yaratıcı lezzetlerini beğenenler, New York’da aşçılık eğitimi alan Şef Didem Şenol’un yazdığı yemek kitabını da alabilirler ve Blog’unu takip edebilirler.

 

7. Namlı:  Son dönemlerde bayağı atılım yaptı. Bağdat Caddesi ve Ataköy A Plus içindeki Namlı konseptleriyle aynı. İçinde şarküteriden mezelere, tatlılardan çaylara, sıcak yemekten kuruyemişe her şey var. Bazen sıcak yemeklere tam tad veremiyorlar diye düşünsek de hızlıca bir şeyler atıştırmak, çayınızı içip gözünüzü doyurarak ayrılabileceğiniz, her saatte gidilebilecek bir mekan.

 

 
8. Karaköy Güllüoğlu:  Burasını herhalde kimseye tanıtmamıza gerek yok. Güllüoğlu'nun esas merkezi. Yolunuz gündüz (veya gece!)  Kemankeş Caddesine düşerse, bir baklava yemeden dönmezsiniz herhalde...

 


Sevgiler,


Yeşil


 






















































































 
 






 






 






 






 






 






 






 






 






 






 






 


























































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder