12 Aralık 2013 Perşembe

Çocuğunuzla Aralık Ayında İstanbul’da Yapabileceğiniz 15 Aktivite

Önümüzde uzun ve muhtemelen karlı bir yılbaşı tatili bizleri bekliyor. 
 
Genellikle yurt dışında yaşayan aileler, Christmas gelmeden Aralık ortası gibi bavullarını toparlayıp yeni yılı aileleriyle, eş ve dostlarıyla beraber geçirmek için ülkelerine, taşınmadan önce yaşadıkları şehirlerine dönerler. Biz de BKK olarak elimize geçen ilk fırsatta soluğu ailelerimizin yanında almayı tercih ediyoruz. Şanslıyız ki hepimizin ortak şehri İstanbul. Son dönem ne mekanlar açılmış, nerede ne yenir, hangi konserlere sergilere gitmek lazım konularında birbirimizi bilgilendirebiliyoruz. 
 
Ancak genellikle İstanbul içinde çocukla neler yapılabilir, aile ziyaretleri dışında çocuklar nasıl eğlendirilir kısmında tıkanıp kalıyoruz. Bu sene farklı olsun önceden hazırlık yapalım, kendimize bir liste çıkaralım istedik. Böylece bilet alınması gerekli organizasyonlar için son dakikaya kalmamış oluruz diye düşündük. 
 
Aşağıdaki liste tabii ki sınırlı bir liste kendi adımıza beğendiğimiz yapabileceğimizi düşündüğümüz aktiviteleri ekledik.  Umarız sizlerin de işine yarar… 
 
Şimdiden evine, ailesine giden herkese, iyi tatiller!

AVRUPA YAKASI


29 Aralık’a kadar her gün saat 13:00’te ‘Odada Dört Mevsim’ oyununu görebilirsiniz. Bu oyunda bir çocuğun 4 mevsimi nasıl bir odaya sığdırabileceği anlatılıyor. Çocukların sınırsız hayalgüçleri ile gezintiye çıkmaya hazır mısınız? 4 yaş ve üzeri çocuklar için uygun. 
Biletler www.biletix.com adresinden temin edebilirsiniz.




22 Aralık saat 15:00’te ‘Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti’yi çocuğunuzla beraber dinlemek isteyebilirsiniz. İçinde özgün bir masal barındıran müzikal Türkiye’nin bir çok şehrinde 200’den fazla temsil yapmış. Oyunun tamamında yer alan opera ve müzikallerden seçilen masallaştırılmış şarkılar ve aryalar çocuklara tiyatral bir anlatımla sunuluyor. 5 yaş ve üzeri çocuklar için uygun. 
Biletler www.biletix.com adresinden temin edebilirsiniz.




Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi... İlk açıldığı sene 2 yasındaki oğlumu götürmüştüm anneanne ve dedesi dahil hepimiz kendimizden geçtik. Amazon ormanları çok etkileyiciydi. Mutlaka vakit yaratın. Otoparkı rahat, kafesi de var. Biletleri girişte alabilirsiniz, erken gitmekte fayda var.


Hafta Sonu Çocuk Atölyeleri, Ailece Sanat, Genç İstanbul Modern gibi çocuklar için çeşitli programlarına katılım ücretsiz, ancak önceden reservasyon gerekiyor.


Reşitpaşa, Emirgan’daki sanat stüdyosunda çeşitli çocuk sanat atölyeleri hazırlanılıyor, ayrıca çocuklar için kütüphaneleri de mevcut.




2 Mayıs 2003 tarihinden beri faaliyet gösteren Miniatürk Türkiye'nin ilk minyatür parkı. Miniatürk'te yer alan eserlerin seçimi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Doç. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un danışmanlığında bir kurul tarafından yapılmış. Seçimde eserlerin maketi yapılabilir nitelikte olmalarına özen gösterilmiş ve her biri ait oldukları teknolojisini, sanatını ve kültürünü yansıtan, binlerce yıldır savaşlara ve yıkımlara tanık olan bir coğrafyada hiçbir uygarlığın, sırf daha öncekiler yaptı diye yok etmeye kalkışmadan, koruduğu, onardığı, yaşattığı eserler olarak yer almakta. Açık hava olması kar yağışının başladığı şu günlerde sıkıntı yaratabilecek olsa da, görülmeye değer. Miniatürk her gün hafta arası 09:00-18:00 hafta sonu 09:00-18:00 arası ziyarete açık. Biletleri Miniatürk gişelerinden temin edebilirsiniz.


Haliç’te bulunan müze, Tripadvisor 2013 ödüllerinde İstanbul’da gezilecek 582 adres arasında 9. sırayı almış.  Çocuklar için orjinal Fenerbahçe vapuru içinde eğitim atölyeleri yapıyorlarmış. 3-14 yaş arası çocuklarla her hafta farklı bir atölye varmış. Genel olarak boyama, enerji, astronomi, kukla, kısa film gibi örnekler verilmiş websitelerinde. Biletleri www.biletix.com’ dan temin etmek mümkün. 
Müze içinde ayrıca denizaltı, uçaklar, atlı karıncanın bulunduğu çocuklara ait bölümler de var. Denizaltı ve keşif küresi gezileri ekstra ücrete tabiymiş. Eğer İstanbul Müze kartınız varsa, indirim de uygulanıyormuş.


Türkiye’nin ilk temaparkı Vialand Eyüp’te kurulmuş. Fakat, açılış Nisan 2014’te. Yine de dayanamadık listeye aldık. Sonuçta mekanda hem alışveriş merkezi, hem sinema hem de gösteri yapılabilecek konser alanı var. Vaktiniz varsa göz atmaya değer.

 
ANADOLU YAKASI



- 15 Aralık’ta saar 13:00 ve 22-29 Aralık tarihleri arasında saat 15:00’te izleyebileceğiniz ‘Gözü Boynuz ile İzi Yaldız’ adli iki minik salyangoz, anne salyangozun kendilerine verdiği kabuklarını (kavkılarını) giyip bu kez tek başlarına kırlarda, bahçelerde dolaşıp en lezzetli yiyecekleri kendi başlarına bulup tadına bakacak ve doğayı tanıyacaklardır. Yanlarında anneleri olmaksızın çıktıkları bu ilk yolculuk onlar için hem eğlenceli hem de tehlikeli sürprizlerle doludur. 3 yaş ve üzeri çocuklar için uygun.

- 1,7,8,14,18 Aralık’ta saat 13:00 ve 28 Aralık’ta saat 15:00’te izleyebileceğiniz ‘Neşeli Orman’, işe Tilki ile Kınalı Kuzu’nun hikayesini anlatıyor. Tilki, Kınalı Kuzu’yu kandırma niyetinde, Kınalı Kuzu ise Tilki’nin niyetini anlayıp nasıl kurtulacağını düşünmekte. Bu sırada onları gören Ağustos Böceği, Horoz, Kara Karga ve Leylek onları Kınalı Kuzu’yu kurtarabilmek için salondaki çocukların da desteğini alarak Tilki’ye bir oyun planlar ve Kınalı Kuzu’yu Tilki’nin elinden kurtarmayı başarırlar. 3 yaş ve üzeri çocuklar için uygun.

Biletleri www.mybilet.com adresinden temin edebilirsiniz.


1, 7, 15 Aralık’ta Saat 13.00’te ‘Keloğlan-Gizemli Ev’i seyredebilirsiniz. Keloğlan bu oyunda tembelliği yüzünden okula gitmek istemiyor. Annesi ise Keloğlan’a iyi bir hayat dersi vermek için onu bir işe sokuyor. Mahalledeki çocukların gizemli dedikleri evin esrarını çözmek ise yine Keloğlan’a düşüyor. Keloğlan her zamanki gibi keskin zekâsini kullanarak, seyircilerin sevgisini ve hayranlığını kazanıyor. Oyun çocuklara çalışmanın ve okul hayatının aslında düşündükleri kadar zor olmadığını da anlatıyor. 5 yaş ve üzeri çocuklar için uygun. Biletleri www.mybilet.com adresinden temin edebilirsiniz.


21 Aralık’ta Saat 13.00’te ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ oyunu çocukların her daim favorisi. Kırmızı Başlıklı Kız arkadaşı Sincap'la oynarken annesi gelir ve elindeki kek dolu sepeti Buyukannesine götürmesini ister. Kırmızı Başlıklı Kız ve Sincap yola koyulurlar. Ormanda dolaşan Kurt kekin kokusunu alır ve peşlerine düşer. Kırmızı Başlıklı Kız ve Sincap Aslan Kral'dan yardım isterler, Nöbetçi Tırtıl'la tanışırlar. Haylaz Kurdu aşarak yola devam etmeye çalışırlar. Ormanda arkadaşlarıyla karşılaşırlar, onların yardımı ile yola devam ederler. Yolculuklarında sürprizlerle karşılaşıp Konuşan Orman'la tanışırlar. 2,5 yaş ve üzeri çocuklar için uygun. Biletleri www.mybilet.com adresinden temin edebilirsiniz.




Robotlar dünyasına giriş yapmamızı sağlayan bu atölyede her çocuğa içerisinde legolar, sensörler, özel devreler ve parçaların olduğu bir kit veriliyormuş.  Aynı kiti kullanarak çok sayıda farklı robot tasarlamak mümkün deniliyor. Çocukların, bu set sayesinde robot nedir, robotlar nasıl çalışır, sensörler(algılayıcı)ne işe yarar, hız/güç ve yürüme/kosma gibi birçok konuda bilgi sahibi olmaları amaçlanmış. Bu atölyeler 7-14 yaş arası çocuklar için. 14, 21 ve 28 Aralık’ta saat 13.00-14.30 arası deneyebilirsiniz.






Burası bambaşka bir yer. Öncelikle müzeyi gezmediyseniz mutlaka gezin deriz. Hem çocuklara hem de büyüklere hitap ediyor. Kendi çocukluğunuzdan bir şeyler illaki bulacaksınız.  
 
Genel müze haricinde aşağıdaki aktivitelere de göz atmak isteyebilirsiniz. 


- Faber-Castell ile Yaratıcı Eller Atölye Çalışması; 
28 Aralık Saat 11:00-13:00 arasında 4-9 yaş çocukları aile ile birlikte katılabilir.

- Düşlere Yolculuk – Kukla Tiyatrosu;
15 Aralık Saat 14:00’te 4 yaş ve üzeri çocuklar için uygun.

- İllüzyon Gösterisi;
22 Aralık Saat 14:00’te 6-11 yaş arası çocuklar mutlaka aile ile beraber, 11 yaş ve üzeri çocuklar ise tek başlarına izleyebilirler.

-Dünyayı Kurtaran Puki;
29 Aralık Saat 14:00’te seyredebilirsiniz. 3 yaş ve üzeri çocuklar için uygun. 

-Kırmızı Burnun Yolculuğu;
14, 21, 28 Aralık  günlerinde saat: 13:30’ta 4 yaş ve üzeri çocuklar için uygun.



15 Aralık’a kadar Via Port Alışveriş Merkezi, Pendik’te görülebilir.  Biletleri www.biletix.com ’dan temin edebilirsiniz.

 
Herkese iyi tatiller dileriz...

Sevgilerimizle,

BKK


2 yorum: