12 Haziran 2014 Perşembe

İSTANBUL’DA BU YAZ DENEMEK İSTEDİĞİMİZ YENİ LOKANTALAR


Yaz mevsimi en sevdiğim mevsimdir! Hele İstanbul'da yaz ayları inanılmaz keyif veriyor bana... Okullar kapanır kapanmaz herkes yazlıklarına veya tatil mekanlarına çekiliyor, şehir nüfusu ciddi anlamda azalıyor, sanki hayat bir lokma yavaşlamış oluyor. Herkes yazın tadını çıkartmak için iş çıkışı bile olsa açık mekanlara hatta tercihen boğaz kenarına gidiyor. Adeta güneşin ışığından enerji dolmuş gibiler.

Benim niyetim, bu yaz başında yeni açılan mekanları denemek ve aralarından favorilerimi seçip onların müdavimi olmak. Tabi ki arada eskiden beri gittiğim yerlere de uğrarım... Aşağıdaki deneyeceğim mekanlarda belki sizlerle de karşılaşırız! Şimdiden keyifli yazlar dilerim hepinize!

Colonie : Gümüşsuyu’ndaki şık restoran Topaz’ın sahiplerinden, daha hafif bir café/ bistro/ bar tadında, yeni mekan Colonie son biri iki hafta içinde bu sıralar gelişmekte olan Karaköy’de açıldı. Şık ve sade dekoru, güzel dünya lezzetlerinin yer aldığı menüsü ve özellikle tavsiye edilen kokteylleri sebebiyle en kısa zamanda deneyeceğimiz “yeni”lerden biri Colonie. Hafta sonları da DJ eşliğinde müzik dinlemek mümkün.

Kemankeş Caddesi No: 87/A, Gümüşsuyu; (212) 243 2103 



Cantinery
Cantinery : Bebek’teki Lucca’nın sahibi Cem Mirap ve ekibinin Zorlu Center’da yeni açtığı bu mekan dünya lezzetlerinin modernleştirilmiş halinden esinlenen menüsü, günlük lokal ve taze malzemelerden hazırlanan yemekleriyle kesinlikle merakımızı uyandırıyor (Ben daha denemesem de Bilmiş Kadınlar Kulübü üyelerinden müdavimi olanlar var!). Kokteylleri özellikle tavsiye ediliyor. Hatta Flamingo restoranda ahbabımız olan barmen Tamer’in de ayrılıp Cantinery’de barmenlik yaptığını öğrenince Cantinery’e gitmeye daha da bir heveslendik!

Zorlu Center Bulvar Katı; (212) 353 6365



Le Petite Maison
La Petite Maison : Fransa’nın Cote d’Azur sahillerinin mutfağına, lezzetlerine katılan bir yaratıcılıkla hazırlanan menüsü ve çok geniş bir şarap listesiyle dikkat çeken bu restoran; Nice, Londra, Dubai ve Beyrut’tan sonra İstanbul Nişantaşı’nda şube açtı. Resimlerden gördüğüm kadarıyla şık ama samimi ortamı Londra’da gittiğim şubesini andırıyor; yemeklerin de Londra’daki kadar lezzetli olmasını umuyorum.

Maçka Palas, Maçka Caddesi, No 33/B; (212) 232 0232



Hamdi Pera
Hamdi Pera : Radisson Blu Pera Oteli’nin Haliç ve eski İstanbul’a bakan terasında yeni açılan Hamdi Restoran’ın manzarası da yemekleri (özellikle et yemekleri) kadar güzelmiş. Eminönü’ndeki ilk restoranda yediğimiz tutarlı leziz yemekleri yeni mekanda da bulabileceğimizi umuyorum.  Eskileri her daim tercih edenlere, Eminönü’ndeki Hamdi restoranın hala açık olduğunu bildireyim…

Radisson Blu Pera Oteli, Evliya Çelebi Mahallesi, Refik Saydam Caddesi, No: 19; (212) 377 2500 

La Boom
La Boom Teras : Emirgan’da sahilindeki bina sırasının sonlarına doğru açılan La Boom, geçen hafta terasını da açmış. Anladığım kadarıyla dünya mutfağından uyarlanmış yemeklerinden ziyade, La Boom’un parti havası daha çok ilgi çekiyor. La Boom’un terasında eşsiz Boğaz manzarasında güneşi batırma veya kahvaltı yapma fikri hoşumuza gitti!

Sakıp Sabancı Caddesi, No: 14A, Emirgan; (212) 277 8807

Hepinize şimdiden güzel bir yaz ve iyi eğlenceler dilerim!

Sevgiler,

Mor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder