21 Nisan 2014 Pazartesi

Yaza Formda ve Sağlıklı Girmenin 10 Yolu






Yaza 3 aydan az kala, forma girebilmek için biz Bilmiş Kadınlar Kulübü üyeleri, aşağıdaki yöntemleri uyguluyoruz. Sizin de ilginizi çekebileceğini düşünerek, uyguladığımız forma girme yöntemlerini sizinle de paylaşmak istedik; 

1- Kendinize gerçekçi, ulaşılabilir hedefler koyun, aksi takdirde motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz.

2- Kahvaltı günün en önemli öğünüdür, sakin atlamayın. Vücut güne başlamak için 7-8 saatlik açlıktan sonra enerjiye ihtiyaç duyar. Besin değeri yüksek bir kahvaltı sağlıklı ve formda kalmanızı sağlayacaktır.

3- Eğer yoğun bir şekilde spor yapıyorsanız karbonhidrat tüketmeyi sakın unutmayın. 

4- Spor yaparken aralarda mola vermeyi, mola sırasında bolca sıvı tüketmeyi de ihmal etmeyin. Hatta şu sağlıklı yaşam için çok önemli olduğundan, günde en az 6-8 bardak su içerek vücudunuzu aldığı toksinlerden de arındırabilirsiniz.

5- Spor yapmadan 60 ile 90 dakika kadar önce besin değeri yüksek atıştırmalıkları tüketmeyi unutmayın. Orta boy bir muz, kuru üzüm yada enerji barları bu amaçlı atıştırmalıklar için uygun.



6- Kas ağırlığınızı korumak ve hatta arttırmak için protein ağırlıklı beslenin.


7- Yoğun bir egzersiz programınız varsa, vücudunuzun dinlenmesi ve kasların kendi kendini tamir edebilmesi için yeterince dinlenmeyi ihmal etmeyin.

8- Günde ara öğünler dahil 5-6 kere beslenmeyi unutmayın.




9- Karanlık kış aylarından sonra havalar ısındıkca spor salonu dışına çıkıp parlak ışıkta açık havada yürüyüş, koşu, veya tenis oynamak gibi aktiviteleri tercih edebilir,  baharın güzel görüntülerinden faydalanabilirsiniz.. 

10- Beslenme alışkanlıklarınızda küçük küçük te olsa değişiklikler yapmalı, porsiyonlarınızı küçültmelisiniz.

Hepinize forma girme çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz!

Sevgilerimizle,

Turuncu




   





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder